19 червня 2020 р. 09:57

Справа на мільйон: ДБР повідомило митнику з Одещини про підозру у вивезенні без оформлення автомобілів

Справа на мільйон: ДБР повідомило митнику з Одещини про підозру у вивезенні без оформлення автомобілів

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань повідомили про підозру головному державному інспектору відділу митного оформлення митного поста «Чорноморський» Одеської митниці, якого підозрюють у неналежному виконанні своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки.

Про це повідомили у пресслужбі ДБР.

Досудовим розслідуванням встановлено, що інспектор без наявності поданої митної декларації і документів щодо автомобілів та нарахувань сплати митних платежів надав дозвіл на вивіз з території торговельного порту семи автомобілів марки Mitsubishi Outlander.

У подальшому експедитор відділу експедирування та митного оформлення вантажів та товарів одного з митних терміналів на підставі ордеру вивіз з території торговельного порту «Чорноморськ» вказані автомобілі без сплати обов’язкових митних платежів.
Внаслідок таких дій держава недоотримала митних платежів  на загальну суму 1 мільйон 26 тисяч гривень.

Наразі підозрюваному вручено клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

У разі доведення вини, підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до двох років та зі штрафом від 250  до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Нагадаємо, що прокуратура Одеської області повідомила про підозру двом співробітникам Головного управління Державної міграційної служби України в Одеській області у скоєні корупційного злочину.

Поділитися