04 березня 2020 р. 22:14

Співробітники СБУ затримали в Одесі інтернет-агітаторку

Співробітники СБУ затримали в Одесі інтернет-агітаторку

Працівники Служби безпеки України повідомили мешканці Одеси про підозру у скоєнні дій, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади Кримінального кодексу України.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ. 

Також у спецслужбі розповіли, що затримали мешканця Запоріжжя, якого підозрюють у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України.

За даними слідства, зловмисники регулярно розміщували на персональних сторінках у заборонених російських соцмережах деструктивні матеріали. Агітатори, зокрема, закликали до повалення конституційного ладу, пропагували ідеї насильницької федералізації та виходу південних областей зі складу України, підтримували ідею створення фейкової Новоросії. Контент вони отримували із пропагандистських інтернет-видань країни-агресора та сайтів бойовиків так званих «Л/ДНР».

Під час обшуків за місцями проживання фігурантів проваджень правоохоронці виявили мобільні ґаджети та комп’ютерну техніку із матеріалами, що підтверджують їхню протиправну діяльність.

Нагадаємо, в грудні минулого року контррозвідники Служби безпеки України викрили в Одесі антиукраїнського агітатора, який поширював в інтернеті провокаційні матеріали.

Поділитися