15 березня 2020 р. 11:02

Ще одному поліцейському з Одещини повідомили про підозру через керування авто у стані сп'яніння

Ще одному поліцейському з Одещини повідомили про підозру через керування авто у стані сп'яніння

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань повідомили про підозру інспектору Управління патрульної поліції в Одеській області у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесні ушкодження.

Як розповіли у пресс-службі ДБР,  досудовим розслідуванням встановлено, що 15 серпня 2019 року лейтенант поліції, перебуваючи за кермом автомобіля «Hyundai Accent» у стані алкогольного сп’яніння, не впорався з керуванням та врізався в дерево. Унаслідок ДТП пасажирка транспортного засобу отримала тілесні ушкодження середньої тяжкості.

У разі доведення вини, підозрюваному загрожує покарання у вигляді штрафу від 200 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до 2 років, або арешт на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3 років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років або без такого.

Нагадаємо, у лютому 2020 року слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, затримали інспектора фізичної безпеки одного з батальйонів Управління поліції охорони ГУ Нацполіції в Одеській області, через підозру у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілого.

Тоді ж у лютому прокурори прокуратури Одеської області повідомили про підозру поліцейському у скоєнні дорожньо-транспортної пригоди, внаслідок якої травмувалися люди.

У тому ж місяці в поліції повідомили, що слідчому загрожує звільнення через керування автівкою у стані алкогольного сп'яніння

14 лютого заступник начальника ГУ Національної поліції в Одеській області Іван Іщенко пообіцяв підлеглим, що вчинки, які дискредитують поліцію, матимуть наслідки не тільки для самих порушників, а й для їх безпосередніх начальників.

Загалом співробітники патрульної поліції протягом 2019 року зафіксували в Одеській області 5 тисяч 285 випадків керування автомобілем у стані сп'яніння. Йдеться не тільки про алкогольне, але й про наркотичне сп'яніння, а також керування після прийому медпрепаратів, що  знижують увагу та швидкість реакції. Одеська область посіла за цим показником шосте місце в Україні, якщо не рахувати Київ, де у минулому році затримали 11 тисяч 737 водіїв в стані сп'яніння. 

У 2019 році в Україні сталося 1 тисяча 216 ДТП з потерпілими за участі нетверезих водіїв, у яких загинуло 106 людей, та ще 1 тисяча 616 — отримали травми різного ступеня тяжкості. 

Поділитися