04 березня 2020 р. 18:28

Ще двом свідкам у справі «Краян», які відмовилися давати показання, оголосили про підозри

Ще двом свідкам у справі «Краян», які відмовилися давати показання, оголосили про підозри

Детективи Національного антикорупційного бюро України повідомили про підозру у відмові від надання інформації двом свідкам у справі одеського заводу «Краян».

Таку інформацію оприлюднила пресслужба Спеціализованої антикорупційної прокуратури. 

Цих людей викликали для допиту в якості свідків, оскільки їм, як вважало слідство, були відомі обставини, що підлягали доказуванню під час досудового розслідування.

Проте прибувши за викликом до органу слідства, вони відмовились давати показання у кримінальному провадженні, посилаючись на ст. 63 Конституції України. Крім того, особи відмовились від надання свідчень і під час судового розгляду справи у Малиновському районному суді Одеси.

Дії вищевказаних осіб слідство вважає необґрунтованими та безпідставними, оскільки свідки не є членами сім’ї чи близькими родичами обвинувачених у справі. Також відомості, які необхідно було здобути у ході допитів даних свідків, не стосувались їх особисто, а також не могли стати підставою для підозри, обвинувачення у вчиненні ними кримінальних правопорушень.

Враховуючи викладене, вони не мали законних підстав відмовлятися від давання показань, вважають в САП.

Наразі вказаним особам інкриміновано вчинення злочину, передбаченого ч.1 ст.385 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від п’ятдесяти до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців.

Нагадаємо, у жовтні минулого року Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) і Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) повідомили про підозру свідку у справі заводу «Краян» за відмову від наданні показань.

 

Поділитися