21 жовтня 2020 р. 11:20

Шахраї намагались заволодіти будівлею Державної фіскальної служби України

Шахраї намагались заволодіти будівлею Державної фіскальної служби України

Детективами Національної поліції в Одеській області 20 жовтня, за підозрою у шахрайському заволодінні нерухомим майном Державної фіскальної служби України затримали двох громадян України.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури Одеської області.

З’ясовано, що зловмисники ініціювали перед приватним нотаріусом - державним реєстратором питання про проведення державної реєстрації за іншою особою права власності на будівлю площею понад 2 тисяч квадратних метрів у центрі Одеси.

Після надання ними нотаріусу підроблених документів та 40 тисяч  доларів США, начебто в якості подяки за перереєстрацію права власності, ділків затримали.

Нагадаємо, раніше слідчі поліції повідомили державному реєстратору про підозру  у несанкціонованій зміні інформації, яка оброблюється в автоматизованих системах.

Одеська місцева прокуратура №3 звернулась до Приморського районного суду з позовом про витребування з незаконного володіння громадянина земельної ділянки площею 0,1 га, розташованої в історичному ареалі «Французький бульвар» Одеси.

Окрім того, Фонди, які належать Міністерству оборони України, незаконно зареєстрували та виставили на продаж як арештоване майно.

Військова прокуратура Одеського гарнізону Південного регіону України у серпні поточного року здійснила вступ у справу за позовом приватної будівельної компанії до Південного управління капітального будівництва Міністерства оборони України, як замовника будівництва, про зобов`язання виконати умови договору щодо організації роботи з прийняття до експлуатації багатоквартирного житлового комплексу з підземним паркінгом та адміністративною будівлею на Італійському бульварі в Одесі.

Також Військова прокуратура Південного регіону України підозрює у можливих зловживаннях представників Міністерства оборони України під час будівництва житла для військовослужбовців.

Нагадаємо також, що Господарський суд Одеської області задовольнив позовні вимоги Одеської місцевої прокуратури №4, що стосуються земель рекреаційної зони «Гідропарк «Лузанівка»».

Поділитися