18 березня 2020 р. 22:20

СБУ затримала в Одесі розповсюджувача фейків про коронавірус

СБУ затримала в Одесі розповсюджувача фейків про коронавірус

Співробітники Служби безпеки України затримали в Одесі інтернет-провокатора, що розповсюджував недостовірну інформацію щодо ситуації з коронавірусом в регіоні. 

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.  

За даними служби, він не лише розповсюджував неправдиву інформацію про коронавірус, але й публікував матеріали із закликами до зміни територіальних меж та державного кордону України. А це є кримінальним правопорушенням, передбаченим ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.

У межах відкритого кримінального провадження провокатору оголосили про підозру. Вирішується питання щодо застосування обмежувального заходу.

Протягом кількох останніх днів Службою разом із Нацполіцією до адміністративної відповідальності за маніпуляції та спроби дестабілізації суспільного стану притягнули ще п'ять осіб у Чернівецькій та Луганській областях.

Крім того СБУ фіксує появу великої кількості деструктивних спільнот на різних інформаційних майданчиках та появу неправдивих публікацій у проросійських ЗМІ. Наразі вживаються заходи щодо блокування їхньої діяльності та притягнення провокаторів до відповідальності.

Нагадаємо, Малиновський районний суд Одеси у п'яницю, 6 березня, заарештував майно, яке належить громадським діячам та співзасновникам ГО "Український кіберальянс".

Поділитися