02 березня 2020 р. 13:33

СБУ затримала партію кокаїну в порту «Південний» вартістю більше ніж 90 мільйонів

СБУ затримала партію кокаїну в порту «Південний» вартістю більше ніж 90 мільйонів

Служба безпеки України виявила 31 килограм кокаїна з однієї з країн Латинської Америки, що коштував би на "чорному ринку" більше ніж 90 мільйонів гривень. Наркотик прибув у контейнері з автомобілями, що привезли в порт «Південний» в Одеській області.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Працівники служби дізналися від затриманих зловмисників, що частину ввезеного кокаїну вони планували контрабандою перемістити до країн Європейського Союзу.

А потім, після проведення контрольованої спецоперації, правоохоронці «взяли» у Києві трьох учасників угруповання, у тому числі одного іноземного співорганізатора наркобізнесу. Затримання відбулось після закладання брикетів з кокаїном до спеціально виготовленого тайника в автомобілі кур’єра для перевезення до ЄС.

За наявними даними, учасники угруповання планували протягом поточного року здійснити ще декілька контрабандних поставок до нашої країни: майже 500 кілограмів кокаїну для подальшого збуту в Україні та країнах ЄС.

Нагадаємо, у березні минулого року в тому ж порті СБУ затримала на судні близько 200 кілограмів кокаїну. В травні того ж року у ГФС повідомили про затримання 19,5 тонн фарби, у якій розчинили кокаїн. 

ФОТО: СБУ

 
 

Поділитися