24 серпня 2020 р. 19:32

СБУ затримала організатора схеми розкрадання грошей вагонного депо Одеської залізниці

СБУ затримала організатора схеми розкрадання грошей вагонного депо Одеської залізниці

Служба безпеки України повідомила про викриття в Києві одного з організаторів схеми розкрадання бюджетних коштів пасажирського вагонного депо станції «Одеса-Головна», який переховувався від слідства. 

Про це повідомили у пресслужбі Управління СБУ в Одеській області. 

За даними досудового розслідування, у 2017 році представник депо і керівник місцевої комерційної структури уклали договір на ремонт спеціального автотранспорту. Проте передбачені договором роботи фірма не проводила.

Попередньо встановлено, що гроші, виділені на ремонт техніки, учасники оборудки привласнили через внесення до актів виконаних робіт недостовірних відомостей.

Наприкінці квітня цього року одному з керівників вагонного депо та директору комерційної структури оголошено підозру за ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) і ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. Після повідомлення про підозру керівник фірми переховувався від органів досудового розслідування.

Співробітники СБУ встановили його місцезнаходження та відповідно до ухвали Київського районного суду Одеси затримали в столиці.  

Нагадаємо, особовим складом підрозділів воєнізованої охорони регіональної філії «Одеська залізниця» за шість місяців 2020 року розкрито та попереджено 57 випадків крадіжок на суму 1 млн  гривень та затримано 75 осіб.

Раніше повідомлялося, що Одеській залізниці недоплачують компенсації за перевезення громадян пільгових категорій.

Також нагадаємо, що  з  Одеської залізниці відправили експериментальний контейнерний поїзд до Роттердаму. Перевезення було здійснене за новим маршрутом через прикордонний перехід Мостицька-2/Медика безпосередньо до станції Роттердам.

Поділитися