17 червня 2020 р. 20:12

СБУ затримала одесита, який закликав до створення так званої «Одеської народної республіки»

СБУ затримала одесита, який закликав до створення так званої «Одеської народної республіки»

Контррозвідники Служби безпеки України затримали одесита, який намагався дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію у регіоні.

Як повідомили у пресцентрі СБУ, оперативники спецслужби встановили, що одесит налагодив зв`язки із проросійськими сепаратистами з окремих районів Донецької та Луганської областей. За їхнім завданням чоловік розміщував на персональних сторінках у соцмережах деструктивні матеріали. Він закликав мешканців області підтримати псевдодержавні утворення «Л/ДНР» та вихід регіону зі складу України, підбурював до створення так званої «Одеської народної республіки».

Правоохоронці провели обшуки за місцями реєстрації та проживання зловмисника в Одесі та виявили матеріали, які свідчать про його діяльність на шкоду державній безпеці. 

Слідчі органів безпеки повідомили зловмиснику про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (сприяння діяльності терористичної організації) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Нагадаємо, у березні поточного року Київський районний суд Одеси визнав одессита винним в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, та призначив покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі з іспитовим строком у три роки.

А у  грудні 2019 року Контррозвідники Служби безпеки України заявили про викриття в Одесі антиукраїнського агітатора, який поширював в інтернеті провокаційні матеріали.

Поділитися