17 листопада 2020 р. 21:14

СБУ скерувала до суду обвинувальний акт щодо затриманого в Одесі бойовика

СБУ скерувала до суду обвинувальний акт щодо затриманого в Одесі бойовика

Слідчі Служби безпеки України завершили досудове розслідування щодо колишнього учасника незаконних збройних формувань так званої «ДНР», який брав участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

У межах кримінального провадження за ч.1 ст.258-3 Кримінального кодексу України обвинувальний акт направлено до суду. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років.

Досудове слідство встановило, що мешканець Донецька у 2014 році добровільно приєднався до одного з розвідувально-диверсійних підрозділів бойовиків. Потім ватажки терористів призначили його до складу групи вогневої підтримки так званої «1-ї Слов’янської бригади ДНР», де він брав участь у бойових діях проти сил АТО в районі Вуглегірська, Дебальцевого, Песків, Спартака, Логвінового та Донецького аеропорту.

Згодом фігурант покинув лави бойовиків та переховувався від правосуддя у різних регіонах нашої країни.

Співробітники СБУ затримали колишнього учасника незаконних збройних формувань в Одесі.

Нагадаємо, Київський районний суд Одеси засудив активіста терористичної організації «ДНР» до п'яти років позбавлення волі з конфіскацією особисто йому належного майна в дохід держави, звільнивши втім його від відбуття покарання з випробуванням, встановивши йому випробувальний строк протягом трьох років. 

В жовтні Служба безпеки України затримала в Одесі учасника міжнародної терористичної організації «Ісламська держава», який згідно з обліком Генерального секретаріату Інтерполу, перебував у міжнародному розшуку

Поділитися