18 січня 2020 р. 13:06

СБУ підозрює мешканця Одеської області у співпраці з терористами

СБУ підозрює мешканця Одеської області у співпраці з терористами

Співробітники Служби безпеки України затримали мешканця Одеської області за підозрою в агітації на користь країни-агресора, та терористичних організацій «Л/ДНР», за допомогою інтернету.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що чоловік регулярно розміщував на персональних сторінках соцмереж інформацію із закликами до зміни державного кордону і конституційного ладу України. Також зловмисник популяризував терористичні організації «Л/ДНР». Матеріали для публікацій агітатор отримував з російських пропагандистських інтернет-видань та сайтів бойовиків незаконних збройних формувань.

Під час обшуків співробітники СБУ виявили у помешканні агітатора комп’ютерну техніку та мобільні пристрої з матеріалами, що підтверджують протиправну діяльність. Окрім того було встановлено, що особа займалась вербуванням громадян для незаконної участі в терористичній організації «Л/ДНР». У межах відкритого кримінального провадження за ч. 1 ст. 110 Кримінального кодексу України (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) фігуранту справи повідомлено про підозру у скоєнні злочину. 

Якщо його провину буде доведено, йому загрожує до п'яти років позбавлення волі, а також, можливо, конфіскація майна. 

Нагадаємо, на початку грудня минулого року контррозвідники Служби безпеки України викрили в Одесі антиукраїнського агітатора, який поширював в інтернеті провокаційні матеріали. 

У вересні Служба безпеки України затримала інтернет-агітатора, який поширював інформаційні матеріали антиукраїнського змісту через заборонену в Україні соціальну мережу «Вконтакте».

Раніше прокурори прокуратури Одеської області передали до суду обвинувальний акт щодо 37-річного чоловіка, якого підозрюють у скоєнні злочинів проти основ національної безпеки держави.

Поділитися