19 березня 2020 р. 20:22

СБУ підозрює керівництво підрозділу Одеської залізниці у привласненні 300 тисяч гривень

СБУ підозрює керівництво підрозділу Одеської залізниці у привласненні 300 тисяч гривень

Співробітники Служби безпеки України підозрюють начальника пасажирського вагонного депо станції «Одеса-Головна» Укрзалізниці у незаконному заволодінні бюджетними коштами, призначеними для ремонту спецтехніки.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ. 

За даними досудового розслідування, керівник держпідприємства у 2017 році уклав договір на ремонт спеціального автотранспорту із місцевою фірмою на 300 тисяч гривень. Правоохоронці попередньо встановили, що цю суму учасники оборудки привласнили через внесення до актів виконаних робіт неправдивих даних. Ремонт спецтехніки взагалі не проводився.

На даний час начальнику депо оголосили про підозру у привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем та у службовому підробленні.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин справи та притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до оборудки.

Викриття незаконної схеми проводилося спільно з поліцією під процесуальним керівництвом прокуратури Одеської області.

Нагадаємо, військова прокуратура Південного регіону України направила до Приморського районного суду Одеси обвинувальний акт щодо начальника та головного інженера служби колії регіональної філії «Одеська залізниця» ПАТ «Українська залізниця», які обвинувачуються у отриманні хабаря.

Поділитися