09 жовтня 2020 р. 14:53

СБУ ініціювала блокування заборонених російських додатків на електронних майданчиках Google та Apple

СБУ ініціювала блокування заборонених російських додатків на електронних майданчиках Google та Apple

Служба безпеки України звернулася до іноземних компаній «Google, LLC» і «Apple Inc.» щодо поширення на їхніх сервісах «Play Market» і «App Store» мобільних додатків, в тому числі російських соцмереж, розроблених юридичними особами, стосовно яких діють економічні та інші обмежувальні санкції.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ

Водночас, Служба безпеки звернулася з проханням до МЗС України, щоб міністерство також поінформувало іноземних партнерів, які працюють на території нашої держави, про дотримання вимог чинного законодавства.

Нагадаємо, 25 вересня секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов під час Zoom-конференції «Цифрова трансформація держави: перспективи та ризики кібербезпеки» заявив, що держава ставитиме на облік людей, які використовують російську соціальну мережу «ВКонтакті», і в разі продовження поширення забороненого російського контенту, вони матимуть справу з Національною поліцією. 

Депутати Верховної Ради України 13 травня продовжили блокування російських соціальних мереж та інтернет-сервісів, зокрема «Mail.ru», «ВКонтакті», «Однокласники» та інших.

Нагадаємо, 16 травня 2017 року, згідно з указом президента Петра Порошенка в Україні заборонили соцмережі «ВКонтакті» і «Однокласники» та інші російські ресурси терміном на три роки. Після цього рішення IT-фахівці з Канади захотіли створити українську соцмережу Ukrainians як альтернативу забороненої російської.

Поділитися