24 червня 2020 р. 08:54

Ревізора-інспектора з податкової Одеської області засудили на шість місяців арешту за хабар

Ревізора-інспектора з податкової Одеської області засудили на шість місяців арешту за хабар

Головного державного ревізора-інспектора ГУ Державної фіскальної служби в Одеській області засудили до шести місяців арешту з позбавленням права займати певні посади

Як повідомили у пресслужбі військової прокуратури Південного регіону України, Приморський районний суд Одеси визнав ревізора винним у вимаганні та одержанні хабара. Окрім арешту його також позбавили права займати посади з організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарчими функціями на два роки.

У суді встановлено, що 27 липня 2018 року податківець вимагав та одержав від директора приватного підприємства неправомірну вигоду у розмірі 1000 доларів США за зменшення суми штрафних санкцій, за фактом виявлених під час планової податкової перевірки порушень з 2,5 до 1,5 мільйони гривень, та неперешкоджання діяльності ТОВ «М.» у подальшому.

Під час винесення вироку суд урахував обставини, які пом’якшують покарання, а саме: вчинення злочину вперше та наявність на утриманні малолітньої дитини.

Нагадаємо, двох виховательок Центру соціально-психологічної реабілітації дітей у Малиновському районі Одеси (колишній приют «Світанок») суд визнав винними у невиконанні професійних обов’язків щодо охорони життя та здоров’я неповнолітніх внаслідок недбалого до них ставлення та засудив їх до трьох років позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання зі встановленням іспитового строку один рік.

Поділитися