21 серпня 2020 р. 16:27

Прокурори скерували до суду обвинувачення співвласнику готелю «Токіо Стар»

Прокурори скерували до суду обвинувачення співвласнику готелю «Токіо Стар»

Обласна прокуратура скерувала до Приморського районного суду Одеси обвинувальний акт стосовно співвласника готелю, який підозрюється у порушенні встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що призвело до виникнення пожежі у готелі «Токіо Стар» в Одесі.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури.

Йдеться про Сергія Дурача який у зв’язку із переховуванням за межами території України був оголошений у розшук. А у липні цього року в міжнародному аеропорту «Одеса», при спробі перетину державного кордону України, зловмисника затримали правоохоронці.

Внаслідок цієї трагічної події, що сталася у серпні минулого року, загинуло 9 людей, з яких 8 громадян України, у тому числі 10-річна дитина, та 1 громадянка Австралійського Союзу. Ще 10 людей отримали тілесні ушкодження різного ступеню важкості.

Крім того, в рамках слідства правоохоронні органи повідомили про підозру за ч. 2 ст. 270 КК України відповідальному за ремонт електромережі готелю. Наразі фігурант перебуває у розшуку у зв’язку із переховуванням від органів слідства.

Нагадаємо, Одеський апеляційний суд розглянув клопотання адвокатів співвласника готелю «Токіо Стар» Сергія Дурача про зміну запобіжного заходу з утримання в СІЗО на домашній арешт.

В липні правоохоронці затримали в міжнародному аеропорту «Одеса» колишнього директора одеського готелю «Токіо Стар», який намагався перетнути державний кордон України.

У серпні 2019 року в готелі на вулиці Водопровідній в Одесі сталася велика пожежа, яка забрала життя дев'ятьох людей.

Поділитися