07 квітня 2020 р. 19:21

Прокурори передали до суду справу вихователів дитячого реабілітаційного центру

Прокурори передали до суду справу вихователів дитячого реабілітаційного центру

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно двох вихователів Центру соціально-психологічної реабілітації дітей, підозрюваних у невиконанні професійних обов’язків щодо охорони життя та здоров’я неповнолітніх внаслідок недбалого до них ставлення.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури регіону.

Нагадаємо, що наприкінці липня 2019 року у приміщенні дитячого реабілітаційного центру один із співробітників охоронного агентства, які прибули до Центру за викликом вихователя, знущався та побив двох неповнолітніх вихованців.

Правоохоронцями з’ясовано, що вихователі закладу у цей час залишили неповнолітніх без нагляду, чим фактично не вжили передбачених дій щодо їх охорони від фізичного та психологічного насильства.

Нагадаємо, прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно співробітника охоронного агенства, якого підозрюють у катуванні вихованців Центру соціально-психологічної реабілітації дітей, що більш відомий як притулок «Світанок».

Нагадаємо також, що скандал розгорівся на початку серпня коли в соціальній мережі Facebook була оприлюднена інформація, яка могла свідчити про застосування фізичної сили до вихованців дитячого притулку. В Одеській обласній адміністрації створили комісію, яка перевірила діяльність притулку.

Вихованці дитячого притулку «Світанок» розповіли про те, що над ними знущався охоронець приватного агенства. У рамках розслідування в охоронному агенству відбулися обшуки, а співробітника, на якого вказували діти, суд відправив під домашній арешт.

Пізніше з посади усунули начальника служби у справах дітей, а на початку вересня чиновниця взагалі звільнилася.

 

Поділитися