07 квітня 2020 р. 13:58

Прокурори передали до суду справу мешканки Балти, яка допомагала нелегалам

Прокурори передали до суду справу мешканки Балти, яка допомагала нелегалам

Прокурори Одещини скерували до суду обвинувальний акт стосовно учасників організованої злочинної групи, які «спеціалізувалися» на незаконному переправленні іноземців  через державний кордон з подальшим оформленням  посвідок на тимчасове проживання на території України.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури Одеської області.

Слідством з’ясовано, що 45-річна уродженка Балти, яка мешкає в Одесі та очолює одну з  фірм, вирішила зайнятися протиправним заробітком. Для цього жінка розробила схему переправлення охочих іноземців через державний кордон України за підробленими документами та залучила до оборудки двох знайомих чоловіків. 

За період діяльності злочинній групі вдалося незаконно переправити за винагороду 14 громадян Туреччини. 

Правоохоронці продовжують розшук ще одного підозрюваного, який наразі переховується від слідства. За цей злочин Законом передбачено до 9 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Нагадуємо, контррозвідка Служби безпеки України викрила в Одесі організовану злочинну групу, до якої входили іноземці пов’язані з однією із Почесних консульських установ в Україні та приватними фірмами.

Нагадуємо також, що правоохоронці разом із прикордонниками 29 березня, затримали мешканця Роздільнянського району, який підозрюється у незаконному переправленні осіб через державний кордон України.

Між тим правова радниця Громадського центру правосуддя в місті Татарбунари Одеської області, адвокатка та кримчанка Юлія Лісова 19 березня подала позов щодо скасування рішення Кабінету Міністрів України про тимчасове припинення роботи контрольних пунктів в’їзду та виїзду на тимчасово окуповану територію Криму у зв’язку з поширенням коронавірусу. 

Поділитися