04 вересня 2020 р. 15:22

Прокуратура приєдналася до суперечки Міноборони та забудовника через квартири в Одесі

Прокуратура приєдналася до суперечки Міноборони та забудовника через квартири в Одесі

Військова прокуратура Одеського гарнізону Південного регіону України у серпні поточного року здійснила вступ у справу за позовом приватної будівельної компанії до Південного управління капітального будівництва Міністерства оборони України, як замовника будівництва, про зобов`язання виконати умови договору щодо організації роботи з  прийняття до експлуатації багатоквартирного житлового комплексу з підземним паркінгом та адміністративною будівлею на Італійському бульварі в Одесі.

Як зазначили у прокуратурі, в історичному центрі Одеси, розташоване одне з військових містечок, частина території якого підлягає забудові житловими будинками, відповідно до договору про пайову участь у будівництві житла для військовослужбовців, укладеного в червні 2003 року.

Разом з тим, окрім житлових будинків, підрядна організація, грубо порушуючи вимоги ст. 4 Закону України «Про використання земель оборони» та умови договору, здійснює будівництво 15-поверхової адміністративної будівлі площею 16,8 тис. кв.м., право власності на яку після закінчення будівництва переходить до підрядника.

У разі введення вказаної будівлі до експлуатації Міністерство оборони України буде позбавлене можливості забудови відповідної земельної ділянки та, як наслідок, не отримає жодного квадратного метра житла. При цьому в Одеській області проживають понад 23 тисячі «безквартирних» військовослужбовців та членів їх сімей.

Також військова прокуратура встановила, що для отримання дозволу на виконання будівельних робіт відповідним органам були надані документи, які мають явні ознаки фіктивності.

Під час розгляду господарської справи прокуратура заявила низку клопотань, у тому числі про призначення судової почеркознавчої експертизи.

Крім цього, військова прокуратура внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 367 (службова недбалість)та ч. 3 ст. 425 (Недбале ставлення до військової  служби) КК України.

Нагадаємо, Котовська місцева прокуратура звернулась до Господарського суду з позовом про звільнення самовільно зайнятих земельних ділянок сільськогосподарського призначення загальною площею понад 200 га вартістю майже 6 мільйонів гривень.

Одеська місцева прокуратура № 3 звернулась до Приморського районного суду з позовом про витребування з незаконного володіння громадянина земельної ділянки площею 0,1 га, розташованої в історичному ареалі «Французький бульвар» Одеси.

Поділитися