16 січня 2020 р. 09:37

Прокуратура підозрює, що колишній голова сільради підробив рішення ради, щоб платити собі премії

Прокуратура підозрює, що колишній голова сільради підробив рішення ради, щоб платити собі премії

Прокурори Комінтернівської місцевої прокуратури в Одеській області повідомили про підозру колишньому сільському голові та нині працюючому заступнику голови з фінансово-економічних питань – головному бухгалтеру однієї з сільських рад Лиманського району у службовому підробленні та заволодінні бюджетними коштами.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратурі Одеської області.

За даними слідства, у грудні 2018 року підозрювані склали та видали фактично не прийняте рішення сільської ради, яким передбачалось неправомірне нарахування сільському голові премії та надбавок. На підставі такого рішення посадовці у січні-лютому 2019 року незаконно заволоділи бюджетними коштами.

Наразі вирішуються питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу та відсторонення від посади діючої службової особи.

Раніше аудитори Південного офісу Державної аудиторської служби України провели ревізію у Окнянської райдержадміністрації Одеської області, та виявили, що колишній голова РДА Олександр Безименко підписав розпорядження про виплату собі надбавок, премій та матеріальної допомоги майже на 350 тисяч гривень.

 

Поділитися