05 травня 2020 р. 15:25

Прокуратура підозрює підприємицю у спробах забудувати більше тисячі квадратних метрів в Одесі

Прокуратура підозрює підприємицю у спробах забудувати більше тисячі квадратних метрів в Одесі

Керівницю підприємства в Одесі підозрюють у незаконному заволодінні земельною ділянкою та реєстрації самовільно збудованого об’єкту нерухомості на підставі сфальсифікованих документів.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури Одеської області.

За версією слідства, директор однієї з фірм захопила земельну ділянку, що належить територіальній громаді Одеси, площею понад 1 тисяча 115 квадратних метрів, та попри відсутність будь-якої дозвільної документації організувала зведення на ній будівель та споруд.

В подальшому, використовуючи завідомо підроблені документи, підозрювана зареэструвала право власності на самочинно збудовані об’єкти.

Вартість вказаної ділянки складає понад 7,8 млн гривень.

Слідчі перевіряють причетність до скоєння кримінального правопорушення інших осіб, які могли сприяти виготовленню низки сфальсифікованих документів та проведенню державної реєстрації права власності.

Нагадаємо, працівники Одеського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України затримали 55-річного одесита, якого підозрюють у вимаганні та шахрайстві.

Раніше поліція повідомила  державній реєстраторці в Одесі про підозру у несанкціонованій зміні інформації, яка оброблюється в автоматизованих системах, та сприянні у шахрайському заволодінні чужим майном. 

Нагадаємо також, що співробітники кіберполіції Одеської області спільно зі слідчими поліції Одещини вчора, 24 квітня, викрили державного реєстратора та приватного нотаріуса, які за грошову винагороду, вносили до реєстру нерухомого майна недостовірну інформацію щодо власників та проводили перереєстрацію цього майна з товариства на інших суб’єктів господарювання.

Поділитися