25 лютого 2020 р. 14:24

Прокуратура оскаржує передачу в оренду земельної ділянки на території одеського яхт-клубу

Прокуратура оскаржує передачу в оренду земельної ділянки на території одеського яхт-клубу

Одеська місцева прокуратура № 3 звернулась до суду з позовом про розірвання договору оренди земельної ділянки на Французькому бульварі, 1/5, укладеного між Одеською міською радою та одним із підприємств міста.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури Одеської області. 

Прокуратура нагадує, що у березні 2019 року міська рада затвердила проєкт землеустрою про відведення земельної ділянки в районі Аркадії площею майже 0,7 га та надала її в оренду суб’єкту господарювання, а на початку вересня одеське управління ДАБК дозволило своїм рішенням фірмі розпочати будівельні роботи.

Згідно з документацією, земельну ділянку підприємству виділили для обслуговування неіснуючих будівель яхт-клубу з рятувальною станцією.

За проєктом, компанія планувала збудувати на прибережній смузі три корпуси від 3 до 11 поверхів, площею понад 22 тис. кв. м, у тому числі, - 157 «кімнат для відпочинку» та 48 паркінг-місць.

Цікаво, що при цьому у складі яхт-клубу не передбачено влаштування причалів для стоянки судів, для цього планується використовувати довколишні існуючи причали поза межами даної території.

Зазначимо, що вартість земельної ділянки, переданої в оренду, складає понад 3,5 мільйони гривень.

Нагадаємо, у середу, 19 лютого, Одеський окружний адміністративний суд відмовився знімати заборону з будівництва на території яхт-клубу.

Суд заарештував земельну ділянку за адресою Французький бульвар 1/5, де анонсували будівництво яхт-клубу.

У березні 2019 року Одеська міська рада затвердила проєкт землеустрою щодо відведення земельної ділянки в районі Аркадії площею майже 0,7 га і надала його в оренду підприємству, а на початку вересня одеське управління ДАБК дозволило своїм рішенням фірмі розпочати будівельні роботи.

У листопаді активісти ряду організацій прийшли до місця будівництва і знесли там паркан.

Поділитися