29 січня 2020 р. 20:28

Прокуратура наполягатиме на заставі для ексначальника Одеської філії АМПУ

Прокуратура наполягатиме на заставі для ексначальника Одеської філії АМПУ

Спеціалізована антикорупційна прокуратура наполягатиме на запобіжному заході у вигляді застави в розмірі понад п'яти мільйонів гривень для ексначальника Одеської філії ДП «Адміністрація морських портів України» Михайла Соколова, якого підозрюють у завданні збитків держпідприємству у сумі понад 21 мільйона 360 тисяч гривень.

Про це журналісту УНН повідомила прессекретар САП Ольга Постолюк.

У пресслужбі ВАКС також повідомляється, що Соколову обиратимуть запобіжний захід о 16:00 30 січня.

Детективи Національного бюро по процесуального керівництва прокурорів САП повідомили колишньому начальнику Одеського філіалу державного підприємства «Адміністрація морських портів України» та ще чотирьом особам про підозру у завданні державі збитків на суму понад 21 мільйони 360 тисяч гривень.

Слідство встановило, що в 2015 році підозрювані в змові організували за рахунок державного бюджету закупівлю послуг з будівництва причалу в Одеському морському торговому порту таким чином, що перемогу в ній здобула приватна компанія.

В грудні минулого року співробітники Служби безпеки України і детективи Національного антикорупційного бюро обшукали офіси Адміністрації морських портів в Києві, Одесі та Одеській області. Чиновників АМПУ підозрюють в розтраті 20 мільйонів доларів США. Зокрема, як вважають правоохоронці, в АМПУ допустили зловживання при закупівлі будівельних послуг для об'єктів морської інфраструктури.

Поділитися