21 травня 2020 р. 20:28

Прокуратура намагається відсудити у фірми 420 тисяч за забруднення берега моря в Татарбунарському районі

Прокуратура намагається відсудити у фірми 420 тисяч за забруднення берега моря в Татарбунарському районі

Прокурори обласної прокуратури звернулися до Господарського суду Одеської області з позовом в інтересах держави до підприємства про стягнення майже 420 тисяч гривень шкоди, заподіяної внаслідок порушення законодавства про охорону навколишнього природного середовища.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури Одеської області. 

З’ясовано, що у  жовтні минулого року, внаслідок порушення вимог природоохоронного законодавства, здійснено засмічення земельної ділянки водного фонду, що розташована на 2 км піщаної коси Чорного моря біля курортного села Лебедівка Татарбунарського району.

За результатами проведеної перевірки встановлено, що на зазначеній ділянці розташований рибоприймальний пункт та обловно-пропускний канал, а засмічення відходами деревини та відходами вийнятого ґрунту під час проведення днопоглиблювальних робіт є результатом виробничої діяльності суб’єкта господарювання.

ФОТО: od.gp.gov.ua

Нагадаємо, прокуратура Одещини звернулась до Миколаївського районного суду з позовами про зобов`язання повернути у розпорядження територіальної громади чотири земельні ділянки сільськогосподарського призначення загальною площею 91,5 га вартістю понад 2,8 мільйонів гривень.

Поділитися