05 травня 2020 р. 20:20

Прокуратура намагається відсудити у фермерів ділянку землі вартістю в мільйон

Прокуратура намагається відсудити у фермерів ділянку землі вартістю в мільйон

Роздільнянська місцева прокуратура звернулась до Господарського суду Одеської області з позовом про витребування із незаконного володіння земельні ділянки сільськогосподарського призначення загальною площею 37 гектарів та вартістю в один мільйон гривень.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури Одеської області.

Правоохоронці з'ясували, що земля, розташована у Ширяївському районі, була надана у постійне користування фізичній особі для створення фермерського господарства. Після смерті громадянина у 2016 році господарство продовжило використовувати землю, хоча не мало на це жодних правових підств, бо право постійного користування землею, яке надавалося засновнику фермерського господарства, припинилося після смерті чоловіка і не входить до складу спадщини. Будь-які інші правовстановлюючі документи на землю у користувача відсутні.

Нагадаємо, керівницю підприємства в Одесі підозрюють у незаконному заволодінні земельною ділянкою та реєстрації самовільно збудованого об’єкту нерухомості на підставі сфальсифікованих документів.

Раніше поліція повідомила  державній реєстраторці в Одесі про підозру у несанкціонованій зміні інформації, яка оброблюється в автоматизованих системах, та сприянні у шахрайському заволодінні чужим майном. 

Нагадаємо також, що співробітники кіберполіції Одеської області спільно зі слідчими поліції Одещини 24 квітня викрили державного реєстратора та приватного нотаріуса, які за грошову винагороду, вносили до реєстру нерухомого майна недостовірну інформацію щодо власників та проводили перереєстрацію цього майна з товариства на інших суб’єктів господарювання.

Поділитися