03 липня 2020 р. 21:25

Прокуратура через суд намагається повернути державі нерухомість на території Білгород-Дністровського порту

Прокуратура через суд намагається повернути державі нерухомість на території Білгород-Дністровського порту

Прокуратура Одещини звернулася до Господарського суду Одеської області з позовом, в якому вимагає повернути державі нерухоме майно площею майже 6 тис. кв. м.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури.

Як пояснюють у прокуратурі, майно, про яке йдеться у позовній заяві, розташоване на території Білгород-Дністровського морського порту. Воно оцінюється у 20 млн грн. 

Також прокуратура вимагає розірвати договір оренди та стягнути заборгованість з орендної плати.

"З’ясовано, що згідно з актом приймання-передачі державного нерухомого майна підприємству передано в строкове платне користування майже 6 тис м кв об’єктів, розташованих на території Білгород-Дністровського морського торговельного порту, призначених для виконання вантажно-розвантажувальних робіт", - зазначили у пресслужбі.

Прокуратура мотивує свій позов тим, що підприємство порушило договірні зобов’язання щодо сплати коштів за користування нерухомим майном, що належить державі. Внаслідок таких порушень підприємство заборгувало державі понад 1 млн грн орендної плати.

Зазначене завдає шкоди економічним інтересам держави у вигляді ненадходження коштів до Державного бюджету, що характеризує неефективне використання об’єктів державної власності, резюмували у прокуратурі.

Нагадаємо, також прокуратура Одещини звернулась до Господарського суду Одеської області з позовом про стягнення понад 15 мільйонів гривень заборгованості з орендної плати за користування державним майном. Йдеться по нерухомість, розташовану на території Чорноморського морського порту.

Поділитися