26 листопада 2020 р. 22:17

Прикордонники затримали групу нелегальних мігрантів у Чорноморському порту

Прикордонники затримали групу нелегальних мігрантів у Чорноморському порту

Оперативники Одеського загону викрили та затримали групу нелегальних мігрантів, які планували потрапити до однієї з країн Європейського союзу.

Як повідомили у пресцентрі Державної прикордонної служби, правоохоронці заздалегідь володіли оперативною інформацією про можливе переміщення групи осіб у вантажівці, що прямує поромним сполученням Карасу (Туреччина) – Чорноморськ.

Щойно транспортний засіб прибув для проходження заходів прикордонного контролю, з огляду на фактори ризику та наявні оперативні дані, прикордонники вивели вантажівку для проходження поглибленого огляду. В результаті перевірки серед вантажу правоохоронці виявили 13 нелегальних мігрантів. Іноземці не мали при собі жодних документів, які б підтверджували їхню особу. Зі слів затриманих, семеро з них виявилися громадянами Іраку, п’ятеро – громадянами Сирії та один громадянином Туреччини. Як було встановлено згодом, нелегальні мігранти намагались у такий спосіб потрапити на територію ЄС, а саме, до Німеччини. Під час бесіди з «безквитковими пасажирами», прикордонники з’ясували, що за таку екстремальну подорож чоловіки заплатили грошову винагороду.

Наразі водіям вантажівки, двом громадянам Туреччини, які переправляли 13 іноземців, оголошено про підозру у скоєнні  кримінального правопорушення за ст. 332 КК України, а самі мігранти понесуть відповідальність за ст. 204-1 КУпАП.

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань скерувало до суду обвинувальний акт відносно одного із офіцерів відділення проходження служби особовим складом відділу кадрів Білгород-Дністровського прикордонного загону Держприкордонслужби. 

Нагадаємо також, що Одеська область серед лідерів за кількістю постраждалих від торгівлі людьми.

Поділитися