25 лютого 2020 р. 15:21

Справу прикордонника, якого підозрюють у несанкціонованому збуті інформації, передали до суду

Справу прикордонника, якого  підозрюють у несанкціонованому збуті інформації, передали до суду

Співробітники Державного бюро розслідувань скерували до суду обвинувальний акт відносно військовослужбовця Ізмаїльського прикордонного загону Держприкордонслужби, що обвинувачується у несанкціонованому збуті інформації з обмеженим доступом.

Про це повідомили у пресслужбі ДБР.  

Слідством встановлено, що протягом червня-липня 2019 року прикордонник неодноразово здійснював збут інформації про перетин громадянами державного кордону України. Дані із відповідного реєстру військовослужбовець фотографував на мобільний телефон та через месенджер надсилав спільнику, який безпосередньо передавав їх замовнику. Неправомірну вигоду за свої «послуги» чоловік одержував на банківську картку. Загалом разом зі спільником прикордонник одержав понад 6,5 тисяч гривень. 

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Хмельницької області. Оперативний супровід - Управління Служби безпеки України в Хмельницькій області.  

У разі доведення вини, обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Нагадаємо, у травні 2019 року співробітники Служби безпеки України заявили про викриття схеми протиправного отримання та збуту інформації з обмеженим доступом автоматизованих систем митниці Державної фіскальної служби України.

Поділитися