01 вересня 2020 р. 20:23

Представників Міноборони підозрюють у махінаціях із житлом для військових на Одещині

Представників Міноборони підозрюють у махінаціях із житлом для військових на Одещині

Військова прокуратура Південного регіону України підозрює у можливих зловживаннях представників Міністерства оборони України під час будівництва житла для військовослужбовців

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури.

На землях одного з військових містечок в центральній частині м. Одеси здійснюється будівництво житла для військовослужбовців Збройних Сил України на умовах пайової участі.

Так, за умовами Договору та додаткових угод до нього Міністерство оборони України мало б отримати майже 8 тисяч метрів квадратних житла у цьому місці.

Проте, низкою додаткових угод до Договору передбачено передання Забудовником готових квартир в інших частинах м. Одеси та м. Білгород-Дністровський, де вартість будівництва житла є значно нижчою, ніж вартість квартир за місцезнаходженням первинного об’єкту будівництва.

Наразі, прокурором Військової прокуратури Південного регіону України, з метою встановлення дійсної ринкової вартості житла та можливих збитків, у кримінальному провадженні призначено судову оціночно-будівельну експертизу, проведення якої доручено експертам Одеського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України.

Нагадаємо, слідчі слідчого управління Головного управління Національної поліції в Одеській області повідомили державному реєстратору одного з комунальних підприємств Одеської області про підозру у несанкціонованій зміні інформації, яка оброблюється в автоматизованих системах, що заподіяло значну шкоду.

В червні співробітники кіберполіції в Одеській області спільно зі слідчим управлінням поліції області повідомили про припинення неправомірної діяльності державного реєстратора

Раніше одеське територіальне управління «Укрзалізниці» звернулося до управління Державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради зі скаргою, що на земельній ділянці держпідприємства незаконно привласнили будівлю вантажників на станції «Товарна», крім того її реконструювали та добудували другий поверх. Реєстрацію на нерухомість оформили за новою адресою, що дало змогу розпочати будівництво.

Також нагадаємо, що у квітні співробітники кіберполіції Одеської області спільно зі слідчими поліції Одещини викрили державного реєстратора та приватного нотаріуса, які за грошову винагороду, вносили до реєстру нерухомого майна недостовірну інформацію щодо власників та проводили перереєстрацію цього майна з товариства на інших суб’єктів господарювання.

Поділитися