05 червня 2020 р. 22:17

Правоохоронець, підозрюваний у знущанні над дітьми у «Світанку», залишився під домашнім арештом

Правоохоронець, підозрюваний у знущанні над дітьми у «Світанку», залишився під домашнім арештом

Миколаївський апеляційний суд залишив під домашнім арештом підозрюваного у перевищенні службових повноважень із застосуванням насильства до неповнолітніх вихованців дитячого реабілітаційного центру.

Миколаївський апеляційний суд  5 червня завершив розгляд апеляційної скарги прокурора на ухвалу слідчого судді Заводського районного суду Миколаєва.

Не погодившись з рішенням суду першої інстанції, прокурор просив скасувати ухвалу слідчого судді та постановити нову, якою застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави.

За результатами розгляду справи апеляційну скаргу прокурора залишено без задоволення. Ухвалу слідчого судді Заводського районного суду м. Миколаєва від 27 травня 2020 року залишено без змін.

За версією слідства, у вересні минулого року правоохоронець, який на момент вчинення злочину обіймав посаду інспектора з ювенальної превенції, застосовував фізичну силу та морально принижував вихованок Центру соціально-психологічної реабілітації дітей служби у справах дітей на Одещині.

Чоловік підозрюється у перевищенні влади або службових повноважень, що супроводжувалися насильством (частина 2 статті 365 Кримінального кодексу України).

У разі доведення вини, підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Нагадаємо, у листопаді минулого року керівництво одеської поліції звільнило ювенального інспектора Хмельницького відділу Андрія Крецул, якого звинувачували у побитті вихованців обласного Центру соціально-психологічної реабілітації.

Також нагадаємо, що в справі про знущання над вихованцями притулку «Світанок» у березні поточного року з'явилися нові підозрювані, а саме - двоє вихователів.

Раніше Малиновський районний суд Одеси визнав винним співробітника охоронної фірми, якого звинувачували в знущаннях над вихованцями дитячого центру. Чоловікові присудили три роки ув'язнення, однак оскільки обвинувачений уклав угоду з прокурором, то суд призначив охоронцеві інше покарання - два роки умовного терміну.

У березні 2020 року суд обрав запобіжним заходом для виховательки обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей (колишній притулок «Світанок») особисте зобов'язання. Засідання пройшло в закритому режимі, представників ЗМІ та громадських запросили лише на оголошення рішення.

Поділитися