22 березня 2020 р. 18:04

Правоохоронці Одещини припинили діяльність чотирьох автозаправних станцій, де незаконно реалізовували пальне Укрзалізниці

Правоохоронці Одещини припинили діяльність чотирьох автозаправних станцій, де незаконно реалізовували пальне Укрзалізниці

Прокурори прокуратури Одещини спільно зі співробітниками поліції припинили діяльність чотирьох нелегальних автозаправних станцій, де реалізовували пальне Укрзалізниці.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратурі регіону. 

У ході досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом розкрадання дизельного пального з території Одеської регіональної філії АТ «Укрзалізниця», встановлено, що пальне реалізовувалось через мережу нелегальних автозаправних станцій на території регіону.

На початку березня поточного року прокурори повідомили про підозру шести особам, причетним до організації вказаної схеми. Серед яких посадовці та інші працівники підприємства, якими до вчинення злочину залучались також особи, що забезпечували транспортування викрадених нафтопродуктів.

Правоохоронці провели низку обшуків та встановили, що зазначені автозаправні станції працюють без дозвільних документів. З місць діяльності незаконних заправок вилучили пальне, фінансово-господарські документи, чорнові записи та кошти. На теперішній час до суду подані клопотання про накладання арешту на вилучене майно.

Нагадаємо, наприкінці минулого року тодішній прем'єр-міністр України Олексій Гончарук доручив Державній фіскальної службі разом з правоохоронними та іншими контролюючими органами до 9 січня 2020 року вирішити проблему з неліцензованими автозаправними станціями в країні.

Нагадаємо також, що співробітники Служби безпеки України підозрюють начальника пасажирського вагонного депо станції «Одеса-Головна» Укрзалізниці у незаконному заволодінні бюджетними коштами, призначеними для ремонту спецтехніки.

Поділитися