31 березня 2020 р. 14:29

Працівника «Укрзалізниці» підозрюють у продажі «наліво» рейок на 65 тисяч

Працівника «Укрзалізниці» підозрюють у продажі «наліво» рейок на 65 тисяч

Працівники поліції затримали майстра шляхового колійного околодку «Укрзалізниці» у Подільську Одеської області за підозрою у крадіжці залізничних рейок. 

Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Національної поліції в Одеській області.

Нестачу матеріалів верхньої будови колій, 18 вживаних рейок довжиною по 12,5 метрів, виявили під час інвентаризації. Це стало підставою для відкриття кримінального провадження.

Під час досудового розслідування поліцейські встановили, що за збереження цього майна відповідає майстер шляхового колійного околодку. Всупереч покладеним на нього обов’язкам, 40-річний залізничник  організував відвантаження елементів колій, за що отримав винагороду - шість тисяч гривень.

«Покупець збирався використати рейки для відновлення під’їзних колій до власного підприємства. Зловмиснику повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Йому загрожує до п’яти років позбавлення волі», - повідомив начальник Подільського відділу поліції Олександр Ноздратенко

Нагадаємо, поліцейські Одеси почали розслідувати можливе виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганду комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів через наліпку з портретом Сталіна на склі однієї з автівок міста.

 

Поділитися