20 грудня 2020 р. 11:02

Працівника Ізмаїльського СІЗО підозрюють в збуванні наркотиків ув'язненим

Працівника Ізмаїльського СІЗО підозрюють в збуванні наркотиків ув'язненим

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно одного з інспекторів відділу режиму і охорони державної установи «Ізмаїльський слідчий ізолятор», обвинуваченого у незаконному придбанні, зберіганні та перевезенні з метою збуту наркотичного засобу.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури Одеської області. 

З’ясовано, що співробітник пенітенціарної установи у квітні 2020 року проніс на територію СІЗО 6 поліетиленових пакетиків з метадоном, що придбав заздалегідь, з метою його подальшої передачі ув’язненим в обмін на грошову винагороду.

Нагадаємо, співробітники відділу запобігання та протидії контрабанді наркотиків та зброї Одеської митниці разом з представниками УСБУ в Одеській області, прикордонниками та спецпідрозділом Д.О.З.О.Р. під процесуальним керівництвом Одеської прокуратури виявили 54 кг кокаїну в контейнері з бананами.

Співробітники Служби безпеки України затримали в Морському торговельному порту «Південний» контрабандну партію кокаїну з Південної Америки, вартість якої становить майже 4 мільйони доларів США за тіньовими розцінками.

Нагадаємо, в жовтні Служба безпеки України вилучила в порту «Південний» велику партію кокаїну з Південної Америки вартістю майже 10 мільйонів доларів США за тіньовими розцінками. 

Раніше за процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури повідомлено про підозру чотирьом громадянам Ізраїлю у контрабанді наркотичних засобів.

Ще раніше Служба безпеки України блокувала в Одесі транзит через країну 750 кілограмів психотропної речовини «каптагон», відомого як «бойовий наркотик Ісламської держави». 

У вересні прокурори спільно зі слідчими УСБУ в Одеській області за силової підтримки оперативних співробітників Південного регіонального управління Державної прикордонної України знайшли 100 брикетів кокаїну, схованих серед бананів.

У серпні в міжнародному аеропорту «Одеса» прикордонники здійснювали оформлення авіарейсу з Берліну. Однак, через декілька хвилин прикордонний пес Панч спільно зі службовою собакою митниці зреагували на багаж одного з подорожуючих. Виявилось, що громадянин Болгарії віз серед особистих речей наркотики.

Поділитися