22 серпня 2020 р. 19:45

Посадовицю Головного управління Держпраці в Одеській області впіймали на хабарі

Посадовицю Головного управління Держпраці в Одеській області впіймали на хабарі

Правопорушниця вимагала 2500 доларів США за дозвільні документи на розміщення автозаправної станції скрапленого газу. Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

У п’ятницю, 21 серпня, оперативники управління стратегічних розслідувань в Одеській області спільно зі слідчими Приморського відділу поліції області, за процесуального керівництва Одеської місцевої прокуратури № 3 затримали начальницю одного з відділів Головного управління Держпраці в Одеській області одразу після одержання частини неправомірної вигоди.

Посадовиця налагодила схему вимагання та одержання неправомірної вигоди з підприємців регіону за реєстрацію та видачу дозвільних документів щодо розміщення об’єктів підвищеної небезпеки, а саме автозаправних станцій скрапленого газу.

Фігурантка була затримана поліцейськими після одержання 5 тисяч гривень у якості першої частини обумовленої з підприємцем неправомірної вигоди.

Вирішується питання щодо затримання начальниці відділу в порядку ст. 208 Кримінального процесуального Кодексу України та повідомлення про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо,  Вищий антикорупційний суд (ВАКС) визнав винним суддю Малиновського суду Одеси у хабарництві та призначив покарання у вигляді 7 років позбавлення волі.

Поділитися