04 вересня 2020 р. 13:27

Посадовець Одесагазу хотів від містянина 900 доларів за анулювання штрафу

Посадовець Одесагазу хотів від містянина 900 доларів за анулювання штрафу

Співробітники Служби безпеки України затримали посадовця акціонерного товариства «Одесагаз» за підозрою у вимаганні хабарів з клієнтів.

Як повідомили у пресслужбі СБУ, за даними досудового слідства, представник об’єкту критичної інфраструктури вимагав неправомірну вигоду від споживачів газу за незаконне втручання в газові мережі, розкрадання газу у великих розмірах та не накладання штрафних санкцій розміром до 100 тисяч гривень.

Так, за анулювання штрафу в розмірі 70 тисяч гривень, який мав надійти до бюджету, зловмисник вимагав від місцевого мешканця 900 доларів США. Оперативники спецслужби задокументували факт отримання першої частини неправомірної винагороди і затримали зловмисника після отримання решти хабара.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення фігуранту про підозру у підкупі службової особи.

Нагадаємо,  28 серпня, був зафіксований факт вимагання та одержання неправомірної вигоди у вигляді грошових коштів службовою особою Білгород-Дністровського прикордонного загону.

Нагадаємо також, що співробітники Служби безпеки України провели обшуки в Управлінні капітана Одеського морського порту через підозру посадовців цього управляння в торгівлі кваліфікаційними документами та посвідченнями моряка. 

Поділитися