28 вересня 2020 р. 16:26

Посадовця ДСНС в Одеській області обвинувачують у вимаганні 40 тисяч

Посадовця ДСНС в Одеській області обвинувачують у вимаганні 40 тисяч

Направлено до суду обвинувальний акт відносно посадовця Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Одеській області, який обвинувачується у одержанні неправомірної вигоди службовою особою.

Про це повідомили у пресслужбі ДБР.

Слідством встановлено, що у квітні 2020 року посадовець ДСНС одержав 5 тисяч гривень неправомірної вигоди за погодження та реєстрацію декларації відповідності матеріально-технічної бази підприємства вимогам законодавства з питань пожежної безпеки.

Згодом, у травні 2020 посадовець одержав від представника цього ж підприємства ще 35 тисяч гривень хабара за погодження та реєстрацію семи дозвільних документів.

Загальна сума одержаної неправомірної вигоди становить 40 тисяч гривень.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, прокурори обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього керівника Головного управління Державної служби надзвичайних ситуацій в Одеській області, підозрюваного у службовій недбалості.

Поділитися