15 липня 2020 р. 19:28

Посадовця лісгоспу в Одеській області підозрюють у вимаганні 93 тисяч

Посадовця лісгоспу в Одеській області підозрюють у вимаганні 93 тисяч

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань затримали майстра лісу Лісничівського лісництва ДП «Балтське лісове господарство» під час одержання неправомірної вигоди.

Як повідомили у пресслужбі ДБР, за попередньою інформацією, посадовець лісгоспу вимагав та одержав від громадянина 93 тисячі гривень за безперешкодний продаж 60 кубічних метрів лісоматеріалів без оформлення відповідних документів.

14 липня 2020 року слідчі ДБР затримали посадовця лісгоспу після одержання ним другої частини неправомірної вигоди у сумі 48 тисяч гривень в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Наразі вирішується питання повідомлення затриманому про підозру, обрання відносно нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення його від займаної посади.

У разі доведення вини, затриманому загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, правоохоронці затримали в Одесі підполковника Служби безпеки України - начальника одного з відділів управління в Одеській області за підозрою в організації злочинного угруповання та вимаганні грошей.

Нагадаємо також, що співробітники Національного антикорупційного бюро України також провели в Одесі кілька обшуків у декількох кримінальних провадженнях, фігурантами яких є керівництво міської ради - міський голова Геннадій Труханов та його заступник Павло Вугельман

Поділитися