23 січня 2020 р. 11:25

Посадовців ОДА підозрюють у привласненні коштів: Куций вважає, що це "схеми попередників"

Посадовців ОДА підозрюють у привласненні коштів: Куций вважає, що це "схеми попередників"

Служба безпеки України обшукала офіси в Одеській обласній адміністрації, розслідуючи факт можливого розкрадання коштів державного бюджету керівниками одного з департаментів через комунальне підприємство облради.

Про це повідомили у пресцентрі Служби інформації України.

Оперативники та слідчі спецслужби вважають, що чиновники привласнили майже 1,6 мільйонів гривень під час проведення закупівлі товарів для потреб департаменту. Державні кошти, за даними СБУ, виводились у «тінь» через низку фіктивних безготівкових операцій підконтрольними комерційними структурами, а також громадськими організаціям та благодійними фондами.

Оборудка реалізовувалась за участю чиновників одного із комунальних підприємств обласної ради Одещини. Під час проведених слідчими СБУ обшуків у службових кабінетах посадовців та за місцями їх проживання правоохоронці вилучили документацію, що підтверджує протиправну діяльність фігурантів справи.

Триває досудове слідство за ознаками злочину, передбаченого ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. 

Між тим голова Одеської ОДА Максим Куций на своїй сторінці в Facebook звинуватив у всьому «попередників». 

«Старим схемам та корупції не місце у новій адміністрації! У зв’язку з розслідуванням схем колишнього складу адміністрації встановлено, що на початку 2019 року через один з департаментів адміністрації було виведено 1,6 мільйона бюджетних коштів», - зауважив він.

Нагадаємо, співробітники Служби безпеки України і детективи Національного антикорупційного бюро обшукали офіси Адміністрації морських портів в Києві, Одесі та Одеській області.

Поділитися