17 липня 2020 р. 21:24

Посадовців міграційної служби в Одесі звинувачують у вимаганні хабара з громадянина Молдови

Посадовців міграційної служби в Одесі звинувачують у вимаганні хабара з громадянина Молдови

Слідчі Державного бюро розслідувань скерували до суду обвинувальний акт відносно трьох посадовців ГУ Державної міграційної служби України в Одеській області.

Про це повідомили у пресслужбі ДБР.

Слідством встановлено, що з жовтня 2019 року по січень 2020 року начальник відділу та двоє головних спеціалістів одного з відділів відділу ГУ ДМС в Одеській області вимагали та одержали від громадянина Молдови 1 300 доларів США. За хабар посадовці обіцяли вирішити питання щодо продовження строку перебування іноземця на території України та надання йому дозволу на імміграцію в Україну.

Таким чином посадовці ДМС обвинувачуються в одержанні службовими особами неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України). У разі доведення вини їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, слідчі Державного бюро розслідувань та поліцейські затримали двох керівників митних постів та заступника начальника відділу митного оформлення одно з митних постів Одеської митниці після одержання ними неправомірної вигоди.

Раніше слідчі теруправління Державного бюро розслідувань повідомили про підозру у зґвалтуванні неповнолітньої інспектору сектору ювенальної превенції Таїровського відділення поліції Київського відділу поліції в Одесі.

Державне бюро розслідувань скерувало обвинувальний акт відносно поліцейського взводу поліції особливого призначення ГУ Національної поліції в Одеській області та колишнього працівника поліції.

Нагадаємо також, що правоохоронці затримали в Одесі підполковника Служби безпеки України - начальника одного з відділів управління в Одеській області за підозрою в організації злочинного угруповання та вимаганні грошей. 

Поділитися