17 серпня 2020 р. 19:10

Поліція перевіряє повідомлення про незаконне будівництво в Київському районі

Поліція перевіряє повідомлення про незаконне будівництво в Київському районі

Місцеві жителі звернулися до правоохоронних органів з інформацією про неправомірні дії власника кількох земельних ділянок, який зводить посеред приватного сектору багатоповерхівку, коли мав би нібито будувати індивідуальні невеликі будинки.

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції України в Одеській області.

Своє припущення люди підтвердили розміщеним на одному з інтернет-сайтів оголошенням про продаж одно-, дво-, трикімнатних і дворівневих квартир у будівлі, що має бути зведена за вказаною адресою. Окрім того, що жителі навколишніх будинків переживають за негативні наслідки для власного житла, до яких може призвести порушення забудовником будівельних норм, вони занепокоєні й тим, що в оману будуть ведені потенційні покупці квартир, які вкладатимуть у будівництво кошти, але не зможуть оформити нерухомість у відповідності до чинного законодавства.

За заявами одеситів у територіальному відділі поліції розпочали досудове розслідування. В ході огляду вказаних земельних ділянок спеціаліст відповідної державної установи підтвердив, що там зводиться багатоквартирний будинок, а не заявлені декілька індивідуальних. 

З метою забезпечення збереження речових доказів, слідчі звернулись до суду з клопотанням про накладення арешту на об’єкти будівництва та земельні ділянки. Київський районний суд вказане клопотання задовольнив. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, Київський районний суд заборонив будівництво багатоквартирного будинку за адресою Рибальська балка, 1 де замість житлового будинку почали будувати дві багатоповерхівки.

Поділитися