01 червня 2020 р. 11:41

Поліцейських з Білгорода-Дністровського підозрюють у побитті громадян три роки тому

Поліцейських з Білгорода-Дністровського підозрюють у побитті громадян три роки тому

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань повідомили про підозру старшому інспектору одного з відділів патрульної поліції та поліцейському-водію Білгород-Дністровського відділу поліції.

Як повідомили у пресслужбі ДБР, правоохоронці підозрюються у перевищенні службових повноважень працівником правоохоронного органу, діями, що супроводжувалися насильством та болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого.

Слідством встановлено, що правоохоронці 17 липня 2017 року приблизно о другій годині ночі, здійснюючи патрулювання м. Білгород-Дністровський, ввімкнувши проблискові маячки та за допомогою гучномовця зупинили водія автомобіля. Один з поліцейських не пред’явив посвідчення,  не вказав причину зупинки та у грубій формі почав вимагати у чоловіка документи.

Проте водій зупиненого автомобіля зателефонував до чергової частини Білгород-Дністровського ВП ГУ Нацполіції в Одеській області та викликав слідчо-оперативну групу. Разом з тим намагався закрити вікно автомобіля. Через це інспектори застосували до водія та пасажира силу. 

Вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу.

У разі доведення вини, підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, в Одесі чотирьом поліцейським повідомили про підозру у викраденні майна

Нагадаємо також, що прокурора Роздільнянської місцевої прокуратури викрили під час отримання хабара. Про це повідомили у пресслужбі Державного бюро розслідувань. У ДБР заявили, що прокурор отримав від місцевого мешканця 4 тисяч доларів США  за закриття кримінального провадження та непритягнення його до кримінальної відповідальності за фактом викрадення людини.

Також прокурори Одещини скерували до суду обвинувальний акт стосовно головного державного інспектора одного з постів Одеської митниці, якого підозрюють у корупції.

Раніше прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури завершили досудове розслідування у справі стосовно осіб, які намагались надати неправомірну вигоду у розмірі 5 мільйонів доларів США голові Фонду державного майна України.

Поділитися