24 вересня 2020 р. 17:28

Поліцейські змовилися з цивільними в Одесі для шахрайства

Поліцейські змовилися з цивільними в Одесі для шахрайства

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування відносно заступника начальника ізолятора тимчасового тримання ГУ Нацполіції в Одеській області, заступника командира взводу однієї з рот батальйону поліції особливого призначення ГУ НП в Одеській області капітана поліції та двох цивільних осіб.

Про це повідомили у пресслужбі ДБР. 

Зокрема, начальника ізолятора підозрюють в:

заволодінні чужим майном у великих розмірах шляхом обману та зловживання довірою (шахрайство), вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 190 КК України);

зловживанні владою та службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28. ч. 2 ст. 364 КК України);

зберіганні бойових припасів без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 КК України).

Іншого поліцейського обвинувачують в заволодінні чужим майном у великих розмірах шляхом обману та зловживання довірою (шахрайство), вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 190 КК України) та зловживанні владою та службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих  громадян, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28. ч. 2 ст. 364 КК України).  

Двоє цивільних осіб обвинувачуються у заволодінні чужим майном у великих розмірах шляхом обману та зловживання довірою (шахрайство), вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 190 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що підполковник та капітан поліції, достовірно знаючи про перебування у міжнародному розшуку Інтерполу громадянина Ізраїлю за вчинення злочинів на території Республіки Польща, вступили з ним та цивільною особою у злочинну змову. Особи спланували заволодіння грошима двох громадян, які намагалися придбати трактор з Республіки Польща через вищезгаданого іноземця.

Так, 1 жовтня 2019 року в місті Одеса під час передачі коштів правоохоронці, використовуючи символіку Національної поліції з метою створення уяви у потерпілих про їх приналежність до співробітників поліції, зімітували затримання громадянина Ізраїлю та заволоділи грошовими коштами потерпілих у сумі 19 тисяч 700 євро. Отримані гроші розподілили між собою та розпорядились ними на власний розсуд.

Нагадаємо, Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань повідомили про підозру чотирьом участникам злочинного угрупування, які заволоділи 19 квартирами в Одесі.

Нагадаємо також, що Державне бюро розслідувань скерувало до суду обвинувальний акт відносно одного із офіцерів відділення проходження служби особовим складом відділу кадрів Білгород-Дністровського прикордонного загону Держприкордонслужби. 

Поділитися