30 листопада 2020 р. 16:20

Поліцейські склали ще 307 протоколів на порушників карантину

Поліцейські склали ще 307 протоколів на порушників карантину

Результатом перевірки дотримання суб'єктами господарювання вимог так званого «карантину вихідного дня», а громадянами - маскового режиму в громадських спорудах і транспорті стали 307 протоколів та постанов, складених правоохоронцями на порушників карантинних обмежень.

Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Національної поліції України в Одеській області. 

Посилені превентивні заходи проводилися мобільними групами з числа представників Головного управління Нацполіції в Одеській області та його територіальних підрозділів, Управління патрульної поліції, Національної гвардії України та працівників Держспоживслужби.

Відповідно до постанови Уряду, правоохоронці перевіряли дотримання карантинних обмежень закладами громадського харчування, торговельно-розважальними центрами та іншими суб'єктами господарської діяльності, а також звичайними громадянами.

За результатами перевірок упродовж вихідних було складено 110 адміністративних протоколів на посадових осіб за невиконання вимог ч. 1 ст. 44-3 (Порушення правил карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення, що передбачає покарання у вигляді штрафу від 34-х до 170 тисяч гривень. 197 постанов винесені поліцейськими на громадян за ч. 2 ст. 44-3 КУпАП, які порушили масковий режим. За цей вид правопорушень законом передбачений штраф від 170 до 255 гривень. Поліцейські продовжують контролювати карантинні заходи і закликають громадян відповідально поставитися до свого здоров'я та здоров'я оточуючих.

Нагадаємо, до адміністративної відповідальності за порушення карантину вихідного дня 21-22 листопада були притягнуті представники торговельних та фінансових установ, кафе, автомийок тощо, які проігнорували встановлені урядом обмеження щодо так званого «карантину вихідного дня», а також громадяни, які порушили масковий режим у громадських будівлях та транспорті. 

Голова Національної поліції України Ігор Клименко повідомив, що від 21 листопада, в Україні діють нові санкції за порушення карантину, проте поліція працюватиме на профілактику. 

Впродовж вихідних контролювати дотримання громадянами карантинних вимог на Одещині буде майже 200 мобільних груп правоохоронців.

Раніше народні депутати України не підтримали проєкт постанови, яким пропонувалося внести зміни до карантину вихідного дня, який запровадив уряд минулого тижня для боротьби з епідемією. 

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов отримав позитивний тест на COVID-19 і знаходиться на самоізоляції вдома. Очільник МОЗ продовжує працювати дистанційно, зокрема проводити щоденні брифінги.

Підприємці Київського ринку Одеси 14 листопада влаштували акцію протесту через карантин вихідного дня та перекрили вулицю Грушко у мікрорайоні Таїрово. 

Поділитися