23 листопада 2020 р. 12:34

Поліцейські почали два провадження через другий за рік підпал автівки одеського активіста

Поліцейські почали два провадження через другий за рік підпал автівки одеського активіста

Невстановлені наразі особи побили автомобіль BMW X5, що належав активісту Дем'янові Ганулу, битами біля будинку на вулиці Гімназичній, а за кілька годин підпалили на вулиці Середній.

Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Національної поліції в Одеській області. 

За обома цими фактами поліцейські розпочали кримінальні провадження. За фактом пошкодження автомобіля відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст.296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Подія за фактом його підпалу кваліфікована за ч.2 ст.194 ККУ (умисне знищення або пошкодження майна).

Нагадаємо, мешканці будинку №11 по Академічній за підтримки одеських активістів зламали паркан, яким огородили прибудинкову зелену зону. Серед активістів був і Дем'ян Ганул.

Слідчі поліції кваліфікували бійку між одеситами та активістами і співробітниками охоронного агентства на вулиці Академічній як «хуліганство».

Представники муніципалітету разом з комунальним підприємством «Міськзелентрест» провели обстеження території за адресою Академічна, 11 і виявили три порушення правил благоустрою на території.

Нагадаємо також, що це вже другий за рік підпал автівки цього активіста. Так автомобіль Merсedes, що належав активісту Дем'янові Ганулу, згорів вночі, 3 квітня. 

Поділитися