31 жовтня 2020 р. 19:26

Підрядника підозрюють у привласненні бюджетних коштів на будівництві навчального закладу

Підрядника підозрюють у привласненні бюджетних коштів на будівництві навчального закладу

Директору компанії «МАГМА ГРУП КР» оголосили підозру у привласненні 17 мільйонів гривень на будівництві школи у житловому районі ім. Котовського (між вулицями Марсельної, Сахарова, Заболотного і Палія).

Про це повідомили в пресслужбі прокуратури.

З’ясовано, що підозрюваний вніс до актів приймання виконаних будівельних робіт недостовірні відомості щодо обсягів фактично виконаних робіт та їх вартості, та підписав їх. Внаслідок таких протиправних дій державі завдано понад 17 млн грн шкоди. Відзначимо, що це трохи менше 10% від суми, виділеної міськрадою. За два роки тут побудували тільки цокольний поверх, а робітників на місці немає.

За даними слідства, у директора фірми були спільники з числа чиновників, які здійснювали технічний нагляд за будівництвом. 

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Нагадаємо, прокурори повідомили ще одному керівнику підприємства-підрядника про підозру у привласненні бюджетних коштів шляхом зловживання своїм службовим становищем та у службовому підробленні. 

Керівник підприємства вніс до актів приймання виконаних будівельних робіт за червень – липень 2018 року завідомо неправдиві відомості, а саме перелік та вартість робіт, які фактично не були виконані, та надав їх на підпис службовцю управління капітального будівництва Одеської міської ради.

Службовець управління, в свою чергу, не перевірив належним чином на достовірність надану йому на підпис документацію.

Внаслідок таких протиправних дій державі завдано понад 1,5 мільйони гривень шкоди.

Слід зазначити, що наразі обвинувальний акт стосовно службовця управління капітального будівництва Одеської міської ради, якого підозрюють у службовій недбалості, розглядається у суді.

Нагадаємо, слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань в рамках розслідування кримінального провадження за фактом закупівлі онлайн-підручників, які були у вільному доступі, в червні провели 16 санкціонованих судом обшуків в Одеській міській раді.

Поділитися