07 листопада 2020 р. 15:05

Підприємці перешкоджають ремонту теплової магістралі, абонентами якої є житлові будинки та установи

Підприємці перешкоджають ремонту теплової магістралі, абонентами якої є житлові будинки та установи

Приватне підприємство самовільно закрило парканом охоронну зону та тривалий час перешкоджає у проведенні аварійних робіт теплової магістралі, що прямує від Одеської ТЕЦ до КП «Теплопостачання міста Одеси» (КП «ТМО»).

Про це повідомляють у КП «ТМО».

У зв'язку з цим та з початком опалювального сезону за рішенням комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій виконкому Одеської міської ради від 06 листопада 2020 р., представники КП «ТМО» у супроводі правоохоронців, посадових осіб та представників прокуратури намагаються усунути перешкоди та примусово забезпечити доступ до необхідної ділянки.

За словами директорки КП «ТМО», Ганни Позднякової, доступу до магістралі немає вже декілька тижнів: «Б'ємося щоб потрапити фізично на нашу теплову магістраль, яку самовільно, не дивлячись на охоронну зону, обгородили парканом якісь "підприємці", ні переговори, ні вмовляння плодів не дали, в результаті виникла серйозна ситуація, без тепла можуть виявитися майже 15 тисяч осіб, півсотні шкіл і дитячих садів, 30 медичних установ і майже 380 житлових будинки».

Проте приватні підприємці, за підтримки приватної охоронної агенції «Зевс», вимагають від КП компенсації. Комісія виконкому міськради з техногенних, екологічних та надзвичайних подій прийняла рішення заходити на територію силою.

Абонентами даної теплової магістралі є близько 748 будівель, серед них 51 навчальний заклад, 16 дитячих садочків, 32 заклади охорони здоров'я та майже 380 житлових будинків, загалом споживачами тепла є близько 15 тисяч осіб.

Нагадаємо, комунальні підприємства Одещини чекають перевірки наступного року. В Одеській обласній адміністрації затвердили план перевірок у 2021 році дотримання суб’єктами господарювання вимог законодавства у сфері благоустрою території населених пунктів.

В Одесі вже готуються до раптових снігових заметів та ожеледиці. Департамент міського господарства Одеської міської ради почав обладнання муніципальної техніки засобами для очищення доріг і посипання їх піщано-сольовою сумішшю.

Поділитися