26 лютого 2020 р. 14:20

Підозрюють змову та привласнення грошей: СБУ зацікавилася тендером на розбудову школи в Маяках

Підозрюють змову та привласнення грошей: СБУ зацікавилася тендером на розбудову школи в Маяках

Служба безпеки України розслідує можливе привласнення бюджетних грошей посадовцями Департаменту фінансів Одеської облдержадміністрації у змові з посадовими особами приватного підприємства «Берег Мрій» під час проведення тендеру для реконструкції школи в селі Маяки.

Про це йдеться в ухвалі Приморського районного суду Одеси, який відмовив слідчим СБУ у тимчасовому доступі до документів, стосовно цього тендеру. 

У травні 2018 року Департамент фінансів Одеської обласної державної адміністрації уклав угоду з ПП «Берег Мрій» на суму 95 млн 874,9 тис. грн. Спочатку до 21 грудня того ж року, а потім продовжили до кінця 2019 року.  

Окрім того, під час моніторингу слідчими офіційного порталу оприлюднення інформації про публічні закупівлі України «prozorro.gov.ua» встановлено, що за даним договором з місцевого бюджету вже перерахована сума в розмірі 50 млн 375 тис. грн, остання сума перерахування, згідно вище вказаного договору, мала надійти до кінця лютого 2019 року.

«Разом з цим, відповідно до інформації з офіційного порталу оприлюднення інформації про публічні закупівлі України «prozorro.gov.ua», Департаментом фінансів Одеської обласної державної адміністрації проведено тендерну закупівлю за переговорною процедурою щодо предмету закупівлі «Реконструкція існуючої будівлі Маяківської ЗОШ І-ІІІ ступенів із будівництвом двоповерхового корпусу, що знаходиться за адресою: вул. Преображенська, 69-А, с. Маяки Біляївського району Одеської області» (Додаткові роботи), а саме: корегування на суму 26 млн 247,6 тис. грн з обґрунтуванням «наявна необхідність проведення додаткових будівельних робіт, не зазначених у початковому проекті, але, які стали через непередбачувані обставини необхідними для виконання проекту за сукупності таких умов: договір буде укладено з попереднім виконавцем цих робіт, такі роботи технічно чи економічно пов`язані з головним (первинним) договором; загальна вартість додаткових робіт не перевищує 50 відсотків вартості головного (первинного) договору»», - йдеться в ухвалі.

При цьому, нового коригованного проєкту не розробляли. 

«Таким чином, сума щодо виконання робіт по «Реконструкція існуючої будівлі Маяківської ЗОШ І-ІІІ ступенів із будівництвом двоповерхового корпусу, що знаходиться за адресою: вул. Преображенська, 69 - А, с. Маяки Біляївського району Одеської області» незаконно збільшилась на зазначену суму», - вважають слідчі.

На їхню думку додатковий договір на суму 26 млн 247,6 тис. грн є безпідставним та не відповідає дійсності, у зв`язку із тим, що на даний час будівельні роботи в Маяківській ЗОШ І-ІІІ ступені виконанні в повному обсязі по раніше укладеному договору, об`єкт повністю введений в експлуатацію та функціонує.

Нагадаємо, відкриття нового корпусу школи в Маяках після реконструкції, яка коштувала 62 мільйони гривень, ознаменувалося скандалом.  Як повідомили журналісти, що побували на відкритті, шкільні туалети були не обладнані перегородками. Зате санвузли обладнали панорамними вікнами, що дозволяють бачити з вулиці все, що відбувається всередині. Це, нібито, зроблено для енергоефективності.

   

Поділитися