20 лютого 2020 р. 21:16

Підозрюють у вимаганні: СБУ затримала директора одеського держпідприємства

Підозрюють у вимаганні: СБУ затримала директора одеського держпідприємства

Співробітники Служби безпеки України затримали у Києві директора одеського державного підприємства за підозрою у вимаганні  понад пів мільйона гривень «відкату» у керівника охоронної фірми. 

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

За версією слідства, посадовець вимагав «відкати» від директора фірми, що забезпечує охорону території та будівель держпідприємства. Щомісячну «данину» за продовження терміну дії договору він встановив у розмірі 205 тисяч гривень.

У подальшому під час зустрічі з підприємцем посадовець висунув вимогу щодо надання йому 553 тисяч гривень за період з грудня 2019 по лютий 2020 року. Під контролем правоохоронців підприємець передав посадовцю обумовлену суму двома частинами. Під час передачі другого траншу у розмірі 500 тисяч гривень директора держпідприємства затримали у столиці згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України, перевіряється можлива причетність до оборудки директора держпідприємства працівників правоохоронних органів.

Нагадаємо, Служба безпеки України спільно з Офісом Генерального прокурора заявили, що викрили керівництво ДП «Адміністрація морських портів України» та «Одеський морський торговельний порт» на масштабні зловживання.

Поділитися