24 грудня 2020 р. 22:17

Підозрювану у справі «Морського порту "Південний"» залишили під домашнім арештом

Підозрювану у справі «Морського порту "Південний"» залишили під домашнім арештом

Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду продовжив строк дії запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту фінансовій директорці приватної компанії, яку, разом з іншими особами, підозрюють у завданні збитків ДП «Морський порт "Південний"». 

Про це повідомили у пресслужбі ВАКС.

Підозрюваній заборонено цілодобово залишати житло без дозволу слідчого (детектива), прокурора або суду. Також на неї покладено такі обов’язки: носити електронний засіб контролю (браслет);  прибувати за кожною вимогою до слідчого (детектива), прокурора та суду; не відлучатися із міста Южне Одеської області без дозволу слідчого (детектива), прокурора або суду; повідомляти слідчого (детектива), прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та місця роботи; здати на зберігання до відповідних органів державної влади паспорти громадянина України для виїзду за кордон, інші документи, що дозволяють право на виїзд з України та в’їзд до України, а також перетин адміністративної межі з тимчасово окупованими територіями України; утримуватися від спілкування з особами, зазначеними в ухвалі. 

Строк дії ухвали – до 24 січня 2021 року включно. 

За версією слідства, 11 осіб підозрюються в організації корупційної схеми, через реалізацію якої ДП «Морський торговельний порт "Південний"» зазнало понад 47 млн грн збитків. Серед організаторів схеми — чинні та колишні посадовці ДП «МТП "Південний"». 

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд України відмовив у зміні запобіжного заходу підозрюваному у справі ДП «Морський торговельний порт "Південний"».

Детективи Національного антикорупційного бюро викрили 11 осіб на організації корупційної схеми, через яку державне підприємство «Морський торговельний порт "Південний"» зазнало понад 47 мільйонів гривень збитків.  

В квітні 2019 року Кабінет міністрів України перейменував порт «Южний» і відтоді він офіційно називається «Південний». 

Нагадаємо також, що напочатку жовтня детективи НАБУ спільно з СБУ здійснили обшуки за місцем проживання фізичних осіб, офісів низки компаній та інших об'єктів у межах розслідування можливих зловживань, через які ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство» (засноване Мінінфрастуктури) завдано збитків в особливо великих розмірах.  

Поділитися