22 травня 2020 р. 16:47

Підозрюваного в організації контрабандних схем одеського бізнесмена суд звільнив від обмежень

Підозрюваного в організації контрабандних схем одеського бізнесмена суд звільнив від обмежень

Суддя Вищого антикорупційного суду вирішив пом'якшати запобіжні заходи для одеського бізнесмена Вадима Альперіна, якого в ЗМІ часто називають «королем контрабанди».

Бізнесмену дозволили зняти електронний браслет  та скасували низку інших обов’язків, повідомляє Центр протидії корупції. 

Зокрема, тепер йому можна спілкуватися з іншими фігурантами справи, свідками тощо. 

Єдиним запобіжним заходом зараз у нього залишається застава у розмірі 76 мільйонів гривень.    

В березні Вищий антикорупційний суд відклав розгляд клопотання прокурора про стягнення в дохід держави 70 мільйонів гривень застави, внесеної за одеського бізнесмена Вадима Альперіна, через суперечку прокурора і адвокатів про те, хто вносив заставу.

В січні  «Наші гроші» повідомили про те, що підозрюваний у створенні злочинної організації, яка завозила в Україну і розмитнювала товари за заниженими цінами, Вадим Альперін керував поширенням дискредитаційних медійних матеріалів щодо слідчих ГУ ДФС у Сумській області, а також ініціював їх кримінальне переслідування.

Нагадаємо, одеський бізнесмен Вадим Альперін у листопаді 2019 року прийшов на допит до Спеціалізованої антикорупційну прокуратуру, але його затримали співробітники Національного антикорупційного бюро України.

Раніше президент України Володимир Зеленський звернувся до громадян з проханням допомогти одеському бізнесменові Вадиму Альперіну знайти дорогу в Національне антикорупційне бюро або правоохоронцям знайти дорогу до нього.

Нагадаємо також, що Генеральна прокуратура України в липні 2018 року скерувала до суду справу бізнесмена-одесита Вадима Альперіна, який пропонував детективу Національного антикорупційного бюро України, хабар в розмірі 800 тис доларів США.

Поділитися