16 вересня 2020 р. 09:47

Підозрюваного у вбивстві одеського боксера Лащенко залишили під вартою

Підозрюваного у вбивстві одеського боксера Лащенко залишили під вартою

Судді Малиновського районного суду Одеси подовжили термін перебування під вартою для обвинуваченого у вбивстві боксера Сергія Лащенко.

Як зазначили у пресслужбі суду, під вартою Бабеку Гасанову ще перебувати 60 діб, тобто до 9 листопада. 

Наступне судове засідання призначено на 28 жовтня.

У червні в суді повідомили, що протягом одного засідання суд заслухав всі важливі експертизи та письмові докази у справі про вбивство боксера Сергія Лащенко, а також запис свідчень засекреченого свідка.

Конфлікт між Лащенко і обвинуваченим в його вбивстві Бабека Гасанова стався в центрі міста на Дерибасівській в ніч на 8 квітня 2015 року. Гасанов ображав Лащенко, після чого той його вдарив. У відповідь Гасанов почав стріляти, поранивши трьох людей, включаючи Сергія Лащенко.

Поранені звернулися в Єврейську лікарню по медичну допомогу. Поранення були несерйозними. Через кілька хвилин Гасанов увірвався в приймальне відділення лікарні і в упор розстріляв Сергія Лащенко. Спортсмен помер на місці. За словами свідка, Гасанов цілився саме в Лащенко.

Заарештували Бабека Гасанова вже на території Російської Федерації восени 2015 року. Процедура екстрадиції затягнулася до лютого 2017 року. Суд над Гасановим почався в травні 2017-го і продовжується дотепер.

Поділитися